ΠΑΡΑΓΩΓΗ

L’ Esprit du Lac… το πνεύμα του καλοκαιριού

Share

Είναι ροζέ και μας ταξιδεύει στις λίμνες του Αμυνταίου

Το νέο κρασί του κτήματος κυρ- Γιάννη αποτελεί ιδανική πρόταση για την εποχή. Με την πρώτη γουλιά σε κερδίζει…

Μόλις ακούσεις το όνομα L’Esprit du Lac, το μυαλό πάει στο αυτονόητο, σε γαλλικό κρασί. Ο Στέλιος Μπουτάρης όμως κάνει την έκπληξη και ονομάζει έτσι το καινούργιο τους ροζέ κρασί. « Διαλέξαμε ένα γαλλικό όνομα, με μια δόση χιούμορ, τονίζοντας την κομψότητά του», μας είπε.
Και από αυτό το γνώρισμα ξεκινάει η δοκιμή.
Το νέο κρασί του κτήματος κυρ- Γιάννη αποτελεί ιδανική πρόταση για την εποχή. Με την πρώτη γουλιά σε κερδίζει η φινέτσα, στις επόμενες γουλιές ανακαλύπτεις το δυνατό «πνεύμα» του.

Το ρομαντικό σομόν κρασί είναι ιδιαίτερα κομψό. Σε δεύτερη ανάγνωση, σκάνε τα υπόλοιπα προτερήματά του. Στη μύτη, τα άνθη εμφανίζονται πρώτα με ωραίες νότες γιασεμιού και τριαντάφυλλου ενώ στη συνέχεια μπαίνουν στο παιχνίδι τα σύνθετα αρώματα φρούτων, από ροδάκινο, κεράσι, εσπεριδοειδή μέχρι ρόδι και αγκαλιάζονται από υπέροχες νύξεις τομάτας. Το στόμα είναι πλούσιο, φρέσκο και ευχάριστο, με καλή οξύτητα και φυτικότητα, που παραπέμπει περισσότερο σε φύλλα τομάτας και ώριμα μανιτάρια.
Η πολυπλοκότητα του το βάζει εύκολα στο καλοκαιρινό τραπέζι μας. Για αρχή, δοκιμάστε το με ψητό σολομό ή με μια πληθωρική γαριδομακαρονάδα. Μετά, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλά πικάντικα και λιπαρά πιάτα. Ένα τέτοιο ροζέ λύνει τα χέρια μας σε απαιτητικά pairings.

Πίσω από την ετικέτα κρύβεται άλλωστε το πολυδυναμικό ξινόμαυρο. Για το L’Esprit  χρησιμοποιούνται σταφύλια μόνο από την αμπελουργική ζώνη του Παντελεήμονα στο Αμύνταιο, που βρίσκεται δίπλα σε τέσσερις λίμνες. Τα κλήματα είναι 30 ετών και τα σταφύλια που επιλέγονται προορίζονται για τη γνωστή Καλή Ρίζα Κυρ Γιάννη.
Τώρα, χρησιμοποιούνται και για το «Πνεύμα», που εκφράζει το ποιοτικό και ευρηματικό πνεύμα του οινοποιείου Κυρ Γιάννη.

Πηγή

To Top