ΔΙΑΦΟΡΑ

Θέρετρο αφιερωμένο στο κρασί στην Τοσκάνη

Share

Μια νέα «πόλη» κρασιού με ολογράμματα γνωστών ιταλικών οινοποιών, γευσιγνωσίες, εστιατόρια και διαμερίσματα με self-catering έχει ανοίξει στο Bolgheri στις ακτές της Τοσκάνης.

H πόλη αυτή στο Bolgheri φαίνεται να είναι η απάντηση της Τοσκάνης στην Cité du Vin του Μπορντό. Τον Ιούνιο του 2017, το θέρετρο κρασιού άνοιξε τις πόρτες του στο πρόσφατα ανακαινισμένο Casone Ugolino, ένα αγροτικό κτήμα που κάποτε ανήκε στην οικογένεια Della Gherardesca. Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια, με χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ από ιδιώτες επενδυτές και τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματία Franco Malenotti, πρώην ιδιοκτήτη του brand μόδας Belstaff.

Οι Σούπερ Τοσκάνες Sassicaia, Ornellaia και Masseto μπορεί να είχαν βάλει το Bolgheri στον παγκόσμιο χάρτη κρασιών ήδη από τη δεκαετία του 1970 και του ’80, αλλά μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια ο διεθνής τουρισμός έχει εκτοξευθεί κατά μήκος των ακτών της Τοσκάνης, και έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε πόλεις όπως το γραφικό Castagneto Carducci. Η αύξηση αυτή προσελκύει επενδύσεις.

Τι να κάνετε στο νέο παραθαλάσσιο θέρετρο της Τοσκάνης:

Στην άκρη του Castagneto Carducci, οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να απολαύσουν το MUSEM, ένα μουσείο κρασιού σε δύο ορόφους που επικεντρώνεται στην ιστορία της περιοχής με τους Gaddo della Gherardesca, Piero Antinori και Niccolò Incisa della Rocchetta που αφορούν τις ιστορίες των οικογενειακών τους οινοποιήσεων ως ολογράμματα τελευταίας γενιάς. Ο Michele Satta και ο Pier Mario Meletti Cavallari κάνουν τις παρουσιάσεις για Piastraia και Grattamacco.

Οι επισκέπτες είναι ενθουσιασμένοι από τον χώρο που μοιάζει με αχυρώνα, που σχεδιάστηκε από τον νικητή τριών βραβείων Όσκαρ, Ντάνι Φερέτι.

Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει οκτώ ευρώ και περιλαμβάνει γευσιγνωσία. Πρόσθετες δοκιμές μπορούν να αγοραστούν με μια κάρτα κρασιού. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11 π.μ. – 8 μ.μ., εκτός από τη Δευτέρα.

Εάν σας ανοίξει η όρεξη μετά την εμβάπτιση στον κόσμο του κρασιού, καθίστε για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο σε ένα από τα τρία εστιατόρια του κέντρου: α) Osteria Vinality, ανακατασκευή ενός παλιού πανδοχείου της Τοσκάνης. Β) την πιο σύγχρονη πιτσαρία “Metri 0” και γ) το Mercato del Borgo που σερβίρει τοπικές λιχουδιές.

Μπορείτε ακόμη να μείνετε τη νύχτα ή να περάσετε όλες τις διακοπές σας στην Τοσκάνη, εδώ στα 20 self-catering διαμερίσματα, δωμάτια και βίλες του θερέτρου.

Ένα κέντρο εκπαίδευσης κρασιού, που ονομάστηκε V-Campus και απευθύνεται σε νεότερη γενιά, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τον Μάιο του 2018.

Πηγή

To Top