ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οινικές Διαδρομές Παρίων: μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για το κρασί στην Πάρο

Share

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στη Νάουσα

Ο Σεπτέμβρης, ο μήνας του τρύγου των αμπελιών, δίνει την αφορμή  για γιορτές σε τόπους, όπως το νησί της Πάρου, όπου η  αμπελοκαλλιέργεια έχει μακρά παράδοση που συνεχίζεται έως σήμερα. Ετσι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 διοργανώνεται στη Νάουσα  της Πάρου Ημερίδα με θέμα «Οινικές Διαδρομές Παρίων». Η διοργάνωση γίνεται από το Σύλλογο Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα Νίκη Μηταρέα, το Οινοποιείο της εταιρείας  «Ε. Θ. Μωραϊτης Α.Ε.» και Nαουσαίους μικροοινοπαραγωγούς.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να προβληθεί η οινική ιστορία της Πάρου, να αναδειχθεί η σύγχρονη οινοπαραγωγή και να ενισχυθεί η μελλοντική πορεία της παραγωγής κρασιού.  Ταυτόχρονα οι άνθρωποι του κρασιού της Πάρου φιλοδοξούν να προωθήσουν και να ενισχύσουν τον «οινικό τουρισμό» αλλά και να  καθιερώσουν ένα ετήσιο οινικό φεστιβάλ με ενδιαφέρον πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές.

Η ημερίδα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο Στο δεύτερο θα υπάρξει ξενάγηση στο σύγχρονο οινοποιείο Μωραϊτη με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού στο νησί. Ακόμη θα γίνουν  ομιλίες από οινολόγους και  παρουσίαση του βιβλίου: «Με Κρασί και Ελληνικά» της Νίκης Μηταρέα (εκδόσεις “Πατάκη”) με ελληνικές συνταγές μαγειρικής βασισμένες στο κρασί.  Οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου θα μαγειρέψουν συνταγές του βιβλίου τις οποίες θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες .   Μια γιορτή που συνδυάζει την αγάπη για το κρασί με την φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων της Πάρου δεν μπορεί παρά να ολοκληρωθεί με παραδοσιακό γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο syllogosgynaikwnnaoussasparou@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 κυρία Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη και 2284051402, 6945533328 κυρία Ελευθερία Μπαρμπαρίγου.

Πηγή

To Top