NEA

Επανεξετάζεται ο φόρος για το κρασί

Share

Δεύτερες σκέψεις κάνει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 40 λεπτά ανά λίτρο κρασιού. Συζητήσεις με τους εκπροσώπους των «θεσμών» για τα ισοδύναμα της κατάργησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στις τρεις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

«Ξανασυζητάμε το θέμα του κρασιού» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Η κυβέρνηση συγκρούεται, διαπραγματεύεται και βρίσκει την καλύτερη λύση για τους πολίτες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, κατά την συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί την Πέμπτη (19/11) χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, θα αποσυρθεί εντελώς ή θα τροποποιηθεί.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί όπως και ο φόρος σε κάθε στήλη των δελτίων του ΟΠΑΠ, αποτελούν ισοδύναμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, για την κατάργηση του οποίου έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των «θεσμών» έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, συζητώντας μαζί τους, το θέμα.

Πηγή

To Top