ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕλλΟΙΝισμός, ταξίδι στον ελληνικό οίνο

Share

Βραδιά απολαυστικής γνωριμίας με το ελληνικό κρασί

Μια 2ωρη “περιπέτεια” στον κόσμο του ελληνικού οίνου, με ξεναγό και οινοχόο τον βραβευμένο Άρη Σκλαβενίτη, είναι σοβαρή πρόκληση, άρα… save the date και κλείστε θέση!

Tα flights και τα wine tastings δίνουν και παίρνουν τελευταία στην πόλη, αλλά αυτή η βραδιά της Κυριακής 5 Μαρτίου στο Oinoscent έχει θέμα με ιδιαίτερο και ευρύτερο ενδιαφέρον, το ελληνικό κρασί: αρχίζοντας από στοιχεία ιστορίας, προχωρώντας στις ποικιλίες, γνωρίζοντας στο ποτήρι αρώματα και γεύσεις, αλλά και γευστικά ταιριάσματα. Ξεναγός-εγγύηση σε αυτό το δίωρο οινικό ταξίδι, ο κορυφαίος οινοχόος για το 2016 στην Ελλάδα, Άρης Σκλαβενίτης.

Συγκεκριμένα, όπως μας λέει η διοργανώτρια ομάδα Be a Greek:

“Το ταξίδι μας θα χωριστεί σε 3 ενότητες. Αρχικά, ο oινοχόος θα μας μιλήσει για το θεωρητικό μέρος της οινολογίας, δίνοντάς μας ιστορικά στοιχεία καθώς και λεπτομέρειες για τις εγχώριες ποικιλίες σταφυλιού. Στη συνέχεια, θα περάσουμε στην πράξη, δοκιμάζοντας τρεις διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού και θα μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε ένα ποτήρι κρασί και να διαβάζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας. Η τρίτη ενότητα θα είναι αφιερωμένη στον συνδυασμό του εκάστοτε κρασιού με τις διάφορες γεύσεις, βασική γνώση για το “πάντρεμα” του κατάλληλου κρασιού με κάθε φαγητό που απολαμβάνουμε…”.

Να πούμε, εδώ, ότι πίσω από την Be a Greek travel experiences που ειδικεύεται στον “βιωματικό τουρισμό”, βρίσκεται μια ομάδα νέων ατόμων, που δίνει ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία “δράσεων” σαν την παραπάνω,  με ψυχαγωγικό και μαζί εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το οινικό event θα φιλοξενηθεί στο wine bar Oinoscent (Βουλής 45-47 τηλ. 210 3229374), γνωστό έτσι κι αλλιώς για την ποιότητα των εκδηλώσεών του, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 17.00 με κόστος συμμετοχής 30€.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.facebook.com/events/1830749890514746/ και για διευκρινήσεις στο info@beagreek.com είτε τηλεφωνικά στο 6948332630.

Πηγή

To Top