ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δυναμική παρουσία του ελληνικού κρασιού στο διεθνές συνέδριο των wine bloggers στη Βουλγαρία

Share

Το “παρών” σε ένα μεγάλης σημασίας οινικό γεγονός, παγκόσμιας αναγνώρισης, δίνει και φέτος το ελληνικό κρασί, μέσω της συμμετοχής της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου και της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο (διεθνούς χαρακτήρα) συνέδριο των wine bloggers, στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας.

Την αξία της συμμετοχής καθιστά ακόμη μεγαλύτερη η εκπροσώπηση της οινικής Ελλάδας στις παράπλευρες εκδηλώσεις του συνεδρίου από τους πιο δυναμικούς εκπροσώπους της, τα κρασιά-πρεσβευτές από 30 οινοποιεία.

Η προβολή του ελληνικού κρασιού και η γνωριμία των συνέδρων-wine experts μαζί του δεν θα περιορισθεί πάντως στις αίθουσες του συνεδρίου αλλά θα γίνει και στα σημεία της δημιουργίας του (αμπελοτόπια και οινοποιεία), καθώς με πρωτοβουλία της ένωσης οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” που ανέλαβε τη φιλοξενία, συμμετέχοντες από το συνέδριο θα περιηγηθούν για 4 μέρες στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 23-25 Οκτωβρίου στο Plovdiv της Βουλγαρίας ,με θέμα “Exploring the blend of wine and communications“, και όπως σε όλα τα προηγούμενα έτσι και στο φετινό θα πάρουν μέρος εκατοντάδες wine bloggers από πολλές χώρες. Σημειώνεται ότι το συνέδριο των wine bloggers αποτελεί ετήσιο θεσμό από το 2008, οπότε ξεκίνησε ως μία συνάντηση ειδικών της επικοινωνίας του κρασιού με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, όπου ανταλλάσσονται πληροφορίες για το κρασί, την εξάπλωση της κουλτούρας του, τη βελτίωση των βιομηχανικών standards κλπ.

Το ελληνικό κρασί στο συνέδριο θα εκπροσωπήσουν ο Γιάννης Καρακάσης (Master of Wine) και ο Γρηγόρης Μιχαήλος (AIWS). Και οι δύο θα είναι παρουσιαστές στο master class που θα γίνει το Σάββατο (24/10, 9.15-10.30 πμ) με θέμα το Ξινόμαυρο (Xinomavro on fire : exploring the terroirs). Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα υπάρξει και εκδήλωση γευσιγνωσίας (walk around tasting), όπου η οινική Ελλάδα θα συμμετάσχει με κρασιά πρεσβευτές από γηγενείς και άλλες ποικιλίες όπως ασύρτικο, μαλαγουζιά, βιδιανό, αγιωργήτικο, ξινόμαυρο γλυκά κρασιά Σάμου και Σαντορίνης.

Επίσκεψη σε οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας
Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (www.winesofnorthgreece.gr) συμμετέχει στο συνέδριο φιλοξενώντας εκλεκτούς «wine bloggers» που έχει προσκαλέσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με οινοπαραγωγούς, αμπελοτόπια, οινοποιεία και ποικιλίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Από τις 18 έως και τις 22 Οκτωβρίου, οι wine experts φιλοξενούμενοι της ένωσης, θα περιηγηθούν στις οινικές διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» (www.wineroads.gr) με ατελείωτες γευστικές δοκιμές και εμπειρίες!

Στη συνέχεια, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με εκπροσώπους της, στο πλαίσιο προώθησης του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και των οινοποιείων των μελών της, θα δώσει το παρών στο Συνέδριο στη Φιλιππούπολη, συμμετέχοντας στις εργασίες του και αξιοποιώντας τους νέους ορίζοντες που πάντα ανοίγονται σε συναντήσεις ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούν με γνώμονα το πάθος τους για το κρασί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://2015.dwcc.co

Πηγή

To Top