NEA

Χιλή, ο Νο1 εισαγωγέας κρασιού στην Ιαπωνία

Share

Στην Ιαπωνία οι εισαγωγές χιλιανού κρασιού ξεπέρασαν αυτές της Γαλλίας, με τη Χιλή να είναι πλέον η νούμερο ένα χώρα από την οποία εισάγουν κρασί στην Ιαπωνία. Oι εισαγωγές από Χιλή αυξήθηκαν 18.1% , το 2015 σε 51.59 εκ. εκατόλιτρα ενώ οι γαλλικές εισαγωγές έπεσαν 2.8% σε 51.51 εκ. εκατόλιτρα.

Από το 2007, οι εισαγωγές Χιλιανού οίνου στην Ιαπωνία σημείωσαν άνοδο και αυξάνονται σταδιακά περίπου 20% κάθε χρόνο, στο πλαίσιο μιας οικονομικής εταιρικής σχέσης που μείωσε τους εισαγωγικούς δασμούς. Οι δασμοί για το κρασί της Χιλής θα πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως το 2019.

Το 2005, η Χιλή ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας στην Ιαπωνία. Έφτασε στη δεύτερη θέση το 2013 όταν ξεπέρασε τις εισαγωγές από την Ιταλία. Τώρα έφτασε στο νούμερο ένα και είναι η πρώτη φορά που οι εισαγωγές της Χιλής έχουν ξεπεράσει αυτές της Γαλλίας, η οποία ήταν για χρόνια, η πρώτη χώρα εισαγόμενου οίνου με βάση την καταγωγή.

Σύμφωνα με την Japan Times, ένα 75cl μπουκάλι κρασί από τη Χιλή κόστιζε κατά μέσο όρο ¥ 602, το 2015, περίπου 40% χαμηλότερα από το μέσο όρο ¥ 1.029 για ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί.

Μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας θα καταργήσει τους εισαγωγικούς δασμούς και για το Αυστραλιανό κρασί σε επτά χρόνια, ενώ μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ιαπωνίας και της ΕΕ είναι προς το παρόν υπό συζήτηση.

Πηγή

To Top