ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Απλά… πολύ ενδιαφέροντα κρασιά

Share

Δυο οινικές αφίξεις από τη Δράμα

Τα ωραία πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται φιοριτούρες. Έτσι ακριβώς, είναι τα κρασιά του Νίκου Καρατζά…

Το καλό κρασί, πέρα από το αμπέλι οφείλεται και στον άνθρωπο. Ο Νίκος Καρατζάς είναι ένας σπουδαίος οινολόγος της νέας γενιάς, με πολλές οινικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Μετά από πολλά χρόνια εντυπωσιακής επιμέλειας στα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη, μας συστήνει μια δική του σειρά κρασιών, με τον ελκυστικό τίτλο « Απλά». Τα ωραία πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται επιπλέον φιοριτούρες. Έτσι ακριβώς είναι τα κρασιά του Νίκου. Δοκιμάσαμε πρόσφατα το λευκό και το ροζέ (το κόκκινο οινοποιήθηκε μετά τη δοκιμή μας) και τα συμπεράσματα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικά.

Το «Απλά» λευκό, από το πάντρεμα της μαλαγουζιάς με το ασύρτικο και τον ροδίτη, είναι ένα γενναιόδωρο κρασί με πολλά χαρίσματα. Ξεκινώντας από τη μύτη, σε κερδίζουν τα έντονα αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου, τα οποία εμπλουτίζονται με νότες λευκών λουλουδιών και ωραίες φυτικές νύξεις. Το στόμα είναι γεμάτο, λιπαρό, με πολύ καλή οξύτητα και επίγευση μεγάλη, που αφήνει μια ευχάριστη φρεσκάδα.

Το «Απλά» ροζέ είναι ένα σοφιστικέ και φινετσάτο κρασί από ξινόμαυρο και cabernet sauvignon. Χαρακτηριστικά είναι τα αρώματα κερασιού, που μπλέκονται με τις νότες μαρμελάδας και λουλουδιών σ’ ένα γοητευτικό φόντο φυτικότητας. Το στόμα είναι επίσης σύνθετο, με ελαφριές ταννίνες και φρουτώδη επίγευση.
Αξίζει να τα βάλετε και τα δυο στο τραπέζι αυτές τις μέρες. Το λευκό θα ταιριάξει όμορφα με θαλασσινά και το ροζέ με αγαπημένα ελληνικά πιάτα -βλέπε γεμιστά, γίγαντες ακόμα και μελιτζάνες παπουτσάκια.

Oenops Wines, Προσοτσάνη Δράμας

Πηγή

To Top