NEA

Αλέξανδρος Μπουζίκας, ο καλύτερος οινοχόος 2017

Share

Ένας συναρπαστικός διαγωνισμός με πρωταγωνιστή το κρασί

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η συμμετοχή και η διάκριση νέων ανθρώπων του κλάδου, καθώς και το ενδιαφέρον του κόσμου…

Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε στο Χίλτον για να παρακολουθήσουμε τον διαγωνισμό για τον καλύτερο Έλληνα Οινοχόο, που οργανώθηκε εξαιρετικά από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, με την σημαντική βοήθεια των οίνων Βορείου Ελλάδος. Μετά από αρκετές απαιτητικές ερωτήσεις, από τους δεκαπέντε φιναλίστ πέρασαν στον τελικό ο Θεολόγος Πλακόπουλος, ο Ελευθέριος Χαλιανίδης και ο Αλέξανδρος Μπουζίκας. Οι τρεις τους, μπροστά στο κοινό και στους κριτές, που έφταναν περίπου τους δεκαπέντε, διαγωνίστηκαν σε δυνατές δοκιμασίες: την τυφλή γευσιγνωσία, το food pairing, τον εντοπισμό λαθών σε ένα μενού με κρασιά, το σερβίρισμα ενός παλαιωμένου κρασιού και ενός sparkling. Επιπλέον, στο τέλος κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από δύσκολες ερωτήσεις.

Τελικά, την καλύτερη επίδοση είχε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, assistant sommelier στο Danai Βeach Resort &Villas, που κατέκτησε την πρώτη θέση και θα μας εκπροσωπήσει στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Οινοχόων, το 2020, που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, για μια ακόμα χρονιά. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η συμμετοχή και η διάκριση νέων ανθρώπων του κλάδου, καθώς και το ενδιαφέρον του κόσμου. Η αίθουσα ήταν γεμάτη, παρά τη μεγάλη διάρκεια του διαγωνισμού. Όλα αυτά είναι πολύ αισιόδοξα και σίγουρα θα έχουν συνέχεια.

Πηγή

To Top