ΔΙΑΦΟΡΑ

3 Τρόποι για αγορά κρασιού μέσω διαδικτύου

Share

Όταν αγοράζεις κρασί από το Διαδίκτυο, δεν μπορείς να εκτιμήσεις σωστά πόσο σωστά έχει αποθηκευτεί το κρασί ή πώς το έχουν μεταχειριστεί. Τα μόνο κριτηρια που έχεις για να αποφασίσεις από ποια διαδικτυακή κάβα θα ψωνίσεις, ποιά είναι η διαθεσιμότητα, η ποικιλία και η τιμή.

Διαδικτυακές κάβες

Η αγορά κρασιού online στις μέρες μας είναι μια ενέργεια που γίνεται συνήθως μέσα από ιστοσελίδες που έχουν τα ήδη γνωστά καταστήματα κάβας λιανικής-χονδρικής ή από σελίδες προσφορών. Λίγες είναι οι εταιρίες που είναι αποκλειστικά και μόνο διαδικτυακές κάβες. Μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνώς είναι οι WineDirect.co.uk, Wine.com, ShopWineDirect.com , Vinfolio.com, Fine & Rare Wines κ.α. Συνήθως το κρασί που αγοράζει κανείς online μπορεί να σταλεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου, εκτός φυσικά από τα κράτη όπου η αγορά κρασιού απαγορεύεται ή είναι περιορισμένη.

Flash sites

Υπάρχουν κάποια sites που ειδικεύονται σε συγκεκριμένα είδη κρασιών ή απευθύνονται σε συλλέκτες. Υπάρχουν όμως και άλλα που έχουν στόχο να μετατρέψουν την αγορά κρασιού σε μια ανάλαφρη, διασκεδαστική εμπειρία. Ακόμα υπάρχουν τα sites προσφορών που έχουν στόχο να πουλήσουν μια συγκεκριμένη στιγμή περιορισμένη ποσότητα κρασιού, συνήθως σε πολύ προσιτές τιμές. Τα λεγόμενα flash-sites είναι κάτι σαν τα mall: Αν βρεις αυτό που θέλεις, πρέπει να το αγοράσεις γρήγορα, πριν το προλάβει κάποιος άλλος. Σε αυτά τα sites σου ζητούν να κάνεις εγγραφή, ώστε να λαμβάνεις εγκαίρως  ενημερώσεις για τις προσφορές τους. Τα πιο γνωστά flash sites είναι τα: Vitis.com, Invino.com και GreatWine2U.com. Εκεί θα βρεις λίστες κρασιών σε πολύ οικονομικές τιμές και πολλές φορές με δωρεάν αποστολή.

Wine Clubs

Αν ασχολείστε με το κρασί, είναι πιθανό να έχετε πάρει πολλά mail που θα σας προτεινουν να γίνετε μέλη σε Wine Clubs. Πρόκειται για λέσχες κρασιού που προσφέρουν στα μέλη τους προσφορές σε επιλεγμένα κρασιά ή δωρεάν διάθεση. Οι υπεύθυνοι του κλαμπ επιλέγουν τα κρασιά για εσάς, τα προσφέρουν σε ελκυστικές τιμές και σας τα παραδίδουν στη πόρτα σας. Επίσης, πολλές φορές προσφέρουν ιδιωτικές οινοποιήσεις, που γίνονται αποκλειστικά για τα μέλη του club και προσφέρονται σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές.

Πηγή

To Top