ΔΙΑΦΟΡΑ

Μετά το Bordelais, οι αδελφοί Μπουίγκ αποκτούν ένα σπουδαίο βιολογικό κρασί του Λίγηρα

Share

Το κτήμα των 110 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο Σασέ (στο διαμέρισμα Μαιν ε Λουάρ), μεταξύ της Τουρ και την Ανζέρ, εφαρμόζει τη βιολογική αμπελουργία από την ίδρυσή του.
Οι αδελφοί Μαρτέν και Ολιβιέ Μπουίγκ, που διαθέτουν ήδη δύο μεγάλα κτήματα στην αμπελουργική περιοχή του Μπορντελέ, απέκτησαν το ιστορικό κτήμα της οινοποιίας Clos Rougeard, κοντά στο Σομίρ, στην Κοιλάδα του Λίγηρα, έγινε γνωστό από το Clos Rougeard.

Η εξαγορά αυτή πραγματοποιείται μετά τον θάνατο τον Δεκέμβριο του 2015 του Ζαν-Λουί Φουκό, γνωστού ως «Σαρλί», πρώην ιδιοκτήτη του αμπελώνα μαζί με τον αδελφό του Μπερνάρ ή «Ναντί», όγδοη γενιά αμπελουργών εγκατεστημένων σε αυτή την περιοχή.

Οι αδελφοί Φουκό είναι γνωστοί ως «πρόδρομοι στην αξιοποίηση και ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας από τη δεκαετία του 1970», υπογραμμίζει το Revue du vin de France, ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά στη Γαλλία για τον αμπελουργικό τομέα.

«Αποτέλεσαν παράδειγμα για πολλούς αμπελοκαλλιεργητές αποδεικνύοντας ότι ήταν δυνατή η παραγωγή εξαιρετικών βιολογικών κρασιών, σε μια εποχή που αυτό δεν ήταν αυτονόητο», γράφει το RVF επικαλούμενο το λευκό τους Saumur Brézé και το κόκκινο τους Saumur-Champigny Le Bourg που «έχουν πολύ μεγάλες πωλήσεις».

Σε αυτό το κτήμα, «ένα αμπελοτεμάχιο καλλιεργείται από το 1664 τουλάχιστον», σημειώνει το περιοδικό. Ούτε η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πώληση ούτε το ποσό της έγιναν γνωστά.
Στον οινολογικό τομέα, οι αδελφοί Μπουίγκ διαθέτουν επίσης δύο αμπελώνες στην κοινότητα Σαιν-Εστέφ που αγόρασαν το 2006, το Chateau Montrose, ένα κτήμα περίπου 900 στρεμμάτων και τον αστικό αμπελώνα Château Tronquoy-Lalande, 300 στρεμμάτων, έναν από τους παλαιότερους της Σαιν-Εστέφ.

Πηγή

To Top