ΔΙΑΦΟΡΑ

7 Χωριά του Σιγάλα

Share

Το ασύρτικο αποκαλύπτεται πολλάκις

Μια πολύ ελκυστική συλλογή από εφτά διαφορετικά κρασιά της Σαντορίνης, που παίζουν με τα κοινά και τις διαφορές τους…

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος, από τότε που ο Πάρις Σιγάλας, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού οίνου, μας κάλεσε για να μας αποκαλύψει ένα φιλόδοξο όνειρό του, με πρωταγωνιστή, όπως είναι φυσικό το συναρπαστικό ασύρτικο: 7 καινούρια κρασιά και τα 7 αποκλειστικά από ασύρτικο. Το νέο είναι ότι κυκλοφόρησαν!
Μια ποικιλία που δεν πρεσβεύει μόνο τις ιδιαιτερότητες ενός μοναδικού νησιού, αλλά αποτελεί και σημαία της ελληνική οινικής ποιότητας σε ολόκληρο τον οινικό κόσμο. Ο λόγος είναι απλός… Tο ασύρτικο ρουφάει τα χαρακτηριστικά του ηφαιστειογενούς εδάφους και αναπτύσσει αρώματα και γεύσεις, που φλερτάρουν με σπάνιες απολαύσεις. Βρίσκεται στην κορυφή των βαθμολογιών από ξένους και Έλληνες οινοκριτικούς, ταξιδεύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και κρατάει θέση στις συλλογές όλων των οινόφιλων.

Ο Πάρις Σιγάλας προσθέτει έναν ακόμα λόγο στην καθιέρωσή του και μάλιστα πολύ σημαντικό: και τα εφτά νέα κρασιά προέρχονται εκατό τις εκατό από ασύρτικο, και τα εφτά όμως είναι από διαφορετικά χωριά της Σαντορίνης. Τι πιο ιντριγκαδόρικο; Με αυτό τον τρόπο έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εις βάθος την νούμερο ένα κυκλαδίτικη ποικιλία και να τσεκάρουμε όλες τις επιμέρους διαφορές και δυνατότητες της. Σε κάθε χωριό, ο τρύγος έγινε ανάλογα με την κατάσταση του σταφυλιού, σε ξεχωριστές δηλαδή ημερομηνίες, σε κάθε περίπτωση όμως τα κρασιά παρέμειναν μετά το τέλος της ζύμωσης για ένα διάστημα μαζί με τις οινολάσπες, ώστε να ενισχύσουν την οξύτητα και το σώμα τους.
Η αβανταδόρικη συλλογή των Σαντορινιών χωριών αποτελείται από την ευχάριστη και φρουτώδη Οία, τον δροσερό και ανθικό Πύργο, τον φινετσάτο και τραγανό Βούρβουλο, το ρομαντικό και ισορροπημένο Ημεροβίγλι, τα ζωηρά Φηρά, το πλούσιο Μεγαλοχώρι και το σύνθετο Ακρωτήρι. Σε όλα, βέβαια, υπάρχει έντονο το dna της ποικιλίας με τις ωραίες νότες των ορυκτών σε πρώτο πλάνο και τις φρέσκες νότες των εσπεριδοειδών.
Εντοπίστε και τα 7 και κάντε το δικό σας τσεκάρισμα!

Πηγή

To Top